Apa ingrasa? Raspunsul unei nutritioniste celebre si explicatiile ei surprinzatoare!

apa ingrasa
apa ingrasa

Apa ingrasa? Raspunsul unei nutritioniste celebre si explicatiile ei surprinzatoare!

In ultima perioada, tot mai multi oameni se intreaba daca apa ingrasa, respectivul subiect fiind amplu dezbatut mai ales in mediul online, pe grupurile de pe retelele de socializare, dar si in cadrul forumurilor cu teme din domeniul sanatatii.

Din punctul nostru de vedere, raspunsul la aceasta intrebare este in mod categoric NU, insa am tinut sa aflam si parerea specialistilor, mai exact a nutritionistilor care vin cu argumente stiintifice imposibil de combatut. Astfel, iti prezentam in continuare opinia expertei Pooja Makhija, creatoarea unei comunitati cu peste 300.000 de membri pe Instagram.

“Apa ingrasa, mai ales cea rece? Nu, absolut deloc! De altfel, niciun tip de apa nu determina acumularea kilogramelor in organism. De fapt, atunci cand consumi apa rece, cu gheata, corpul trebuie sa arda calorii pentru a o aduce la temperatura sa specifica, mai exact 37 de grade Celsius. Asadar, ritmul metabolic creste, fapt care nu are cum sa duca si la cresterea greutatii corporale, in mod logic. Prin urmare, apa nu te poate ingrasa in nicio circumstanta, asa ca te invit sa o consumi oricand si oriunde, ajungand la cantitatea zilnica recomandata”, spune nutritionista de origine indiana, intr-un clip postat recent pe contul sau, apreciat de zeci de mii de ori.

Ea continua explicatiile in raspunsurile date urmaritorilor care au comentat la respectiva postare: “Conform Jurnalului de Endocrinologie Clinica si Metabolism (n.a. o revista de specialitate, in limba engleza, cu aparitii lunare inca din anul 1941), apa nu are calorii, iar acest lucru inseamna ca este imposibil sa te ingrasi daca o consumi, indiferent de temperatura sa. De altfel, apa chiar te poate ajuta sa slabesti, insa numai in anumite conditii”. Nutritionista Pooja Makhija a pus punctul pe i cu ultima parte a demonstratiei sale, intrucat tocmai aceasta relatie dintre apa si slabit alimenteaza mitul pe care il demontam in articolul de fata.

In urma cu mai multi ani, cercetatorii japonezi au ajuns la concluzia ca dietele de slabire bazate pe un consum ridicat de lichide, inclusiv apa, nu au intotdeauna efectul scontat. Bineinteles, motivul nu este ca apa ingrasa, ci tine mai degraba de o relatie de cauzalitate: regimul respectiv creste pofta de mancare, ceea ce determina un aport caloric ridicat, care contravine scopului declarat – acela de a slabi.

Un studiu separat, realizat acum cateva luni de cercetatorii britanici, parea sa se indrepte spre concluzia ca apa minerala ingrasa, insa testele au dovedit ca acidul, mai exact dioxidul de carbon, era de fapt responsabil pentru apetitul ridicat, nicidecum apa in sine. Asadar, trei surse, toate sustinute din punct de vedere stiintific, si o singura concluzie: apa NU ingrasa, iar consumul acestei substante esentiale pentru viata nu trebuie neglijat!

Cat despre cantitatea zilnica recomandata, ne lamureste Directorul General H2On, Nathaniel Geana: “Apa este singurul lichid care aduce sanatate. Restul – sucurile, berea – aduc gust, fericire etc. Toate reclamele ne spun sa consumam minimum 2 litri pe zi, insa nu ne dau si un maxim. Din punctul meu de vedere, as recomanda un aport de apa de 4 litri pe zi”.

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *