Julius Meinl – Maiestria vieneza, capturata intr-o ceasca de cafea!

cafea Julius Meinl

Julius Meinl – Maiestria vieneza, capturata intr-o ceasca de cafea!

Esti in cautarea unei alternative la espresso-ul in stil italian? Descopera o veritabila cafea, Julius Meinl, preparata dupa cele mai inalte standarde ale prajitoriilor din Viena. Te poti bucura de savoarea distincta a fiecarei cesti de cafea Julius Meinl, care respecta traditia, dar si secretele metodelor vieneze de prajire, inca din vremea Imperiului Habsburgic!

Totul a inceput in 1862, cand micul industrias Julius Meinl si-a deschis un mic magazin in Viena, in care vindea mirodenii si cafea verde. La acea vreme, cei mai multi locuitori isi prajeau singuri cafeaua acasa, neexistand un standard in acest sens. Astfel, Julius a vazut o oportunitate uriasa: aceea de a praji intai boabele, inainte de a le ambala si comercializa. Vienezii au fost de-a dreptul incantati, iar aceasta oportunitate i-a adus succesul necesar pentru a da start business-ului.

Prin urmare, Julius Meinl a deschis in 1981 primul “atelier” de prajit cafeaua, pe acelasi loc in care se povestea ca a avut tabara armata otomana inainte de retragere. De fapt, o legenda povesteste ca asa a aparut pentru prima data cafeaua in Viena.

cafea Julius Meinl

Se spune ca aceasta licoare delicioasa isi are originile in Etiopia, fiind descoperita de un pastor de capre in anul 850. Intr-una din zile, observand ca animalele devin mult mai energice dupa consumul fructelor verzi, a cules un pumn de boabe cu gandul de a i le arata preotului musulman din zona. Acesta, nefiind de acord cu folosirea boabelor, le-a aruncat in foc, de unde s-a iscat o aroma delicioasa. Pastorul a cules repede boabele prajite, le-a macinat si le-a fiert in apa, astfel aparand prima data cafeaua!

Etiopia a fost un timp sub stapanirea arabilor, iar apoi sub influenta Imperiului Otoman, astfel ca traditia cafelei s-a raspandit rapid in intreaga lume musulmana. Drept urmare, in timpul asediului Vienei din 1683, bucataria armatei otomane era complet echipata, avand pusa deoparte o mare cantitate de cafea, bautura consumata indeosebi de catre ofiteri. Insa, odata cu pierderea luptelor si ridicarea asediului, acestia s-au retras in graba, lasand in urma o buna parte din resurse, precum cativa saci cu cafea, care au fost preluati cu entuziasm de vienezi.

Tot de la turcii otomani este inspirat si logo-ul Julius Meinl, care infatisa in trecut un tanar musulman, purtand un fez (o palarie rosie cu snur) si savurand o ceasca de cafea. Astazi, din logo-ul creat in 1924 a ramas doar profilul monocrom, de regula rosu, al tanarului musulman purtator de fez.

In prezent, Julius Meinl este o afacere de familie, cunoscand nu mai putin de 5 generatii pe parcursul existentei. Astazi, dupa mai bine de 155 de ani de experienta, Julius Meinl este unul dintre brandurile de cafea usor de recunoscut, datorita atat logo-ului, cat si gustului inconfundabil al fiecarei cesti de cafea.

Julius Meinl este o companie care pune pret pe cafeaua de calitate premium. Din acest motiv, boabele sunt achizitionate, ori de cate ori este posibil, de la fermieri care practica agricultura organica in diferite regiuni de pe glob, precum America Centrala si de Sud, Etiopia, India sau chiar Papua Noua Guinee. Cafeaua este transportata in Viena, unde are loc procesul de prajire al boabelor, in stilul caracteristic vienez. De aici si pana la a savura o cafea Julius Meinl in pura traditie vieneza nu mai este decat un pas!

Descopera oferta de cafea Julius Meinl de pe site si plaseaza o comanda online! Vei ramane cu siguranta surprins de gustul rafinat si savoarea inconfundabila, regasita doar in cestile de cafea Julius Meinl!

Distribuie aceasta postare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *