Cand se da apa la bebelusi? Raspunsul pe care il cauta toti proaspetii parinti

cand se da apa la bebelusi
cand se da apa la bebelusi

Cand se da apa la bebelusi? Raspunsul pe care il cauta toti proaspetii parinti

Nasterea unui copil vine nu numai cu o bucurie de nedescris pentru proaspetii parinti, ci si cu numeroase provocari legate de fiecare lucru nou pe care il experimenteaza bebe. Desi este clar ca, la fiecare varsta, nevoile sunt diferite, de multe ori tindem in mod instinctual sa ne comparam cu micutii nostri, considerandu-i cópii in miniatura, cu un comportament similar.

Tocmai din acest motiv, foarte multi romani, cel mai probabil mame tinere, ajung sa caute pe internet rapunsul la intrebarea „Cand se da apa la bebelusi?”. Explicatiile oferite de specialistii in pediatrie sunt surprinzatoare si ti le prezentam in cele ce urmeaza.

Cand se da apa la bebelusi? Desi pare greu de crezut, inaintea varstei de 6 luni, cand poate incepe si diversificarea, un bebelus nu are nevoie de apa pentru o crestere armonioasa. Atat sugarii alimentati natural, exclusiv cu lapte matern, cat si cei hraniti artificial, cu formule de lapte, primesc deja toate componentele necesare hidratarii. Bineinteles, in cel de-al doilea caz prezentat, este foarte important sa se respecte instructiunile de preparare, astfel incat sa nu apara diluari care sa puna in pericol dezvoltarea copiilor.

Cand se da apa la bebelusi? In schimb, cel mai prielnic moment pentru a introduce lichidul esential vietii in alimentatia celor mici este dupa implinirea varstei de 6 luni. Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca, pe langa apa propriu-zisa, bebe va incepe sa manance si fructe, supe, iaurt, alimente care vor contribui si ele la hidratare. In cazul in care decizi sa testezi… apele, iar copilul refuza, nu te ingrijora: nu inseamna ca aceasta nu are o calitate superioara sau ca il deranjeaza ceva la ea, ci pur si simplu organismul lui stie cand a atins limita superioara.

In continuare, vom dezbate doua subiecte cel putin la fel de importante: cata apa trebuie sa bea bebe si de unde sa provina aceasta. Legat de primul subiect, cantitatea zilnica recomandata este de 120 pana la 140 de mililitri per kilogram, pana la varsta de un an.

Trebuie precizat ca, in aceasta valoare, intra intreg aportul de apa, adica inclusiv cel din alimentele enumerate anterior. Pe de alta parte, in ceea ce priveste sursa, apa de la robinet nu este recomandata, deoarece in Romania nu este potabila, ceea ce inseamna ca ramane o singura optiune cu adevarat viabila: apa 100% microbiologic pura, netratata, de calitate superioara, de la H2On.

Cand se da apa la bebelusi? Nu in ultimul rand, sa aflam care sunt momentele punctuale in care le putem oferi celor mici apa. Conform specialistilor, ii vom hidrata in cantitati mici fie la sfarsitul mesei, fie intre mese, insa niciodata inainte de masa. O abordare precum cea din urma va face ca bebelusul sa manance mai putin, intrucat o parte din stomacul lui este deja ocupata, ceea ce inseamna ca nu va mai ramane suficient spatiu pentru alimente. In loc de concluzie, un sfat: internetul este una dintre cele mai utile si la indemana resurse pentru cunoastere, insa cu conditia sa filtram informatiile si sa alegem doar surse sigure (coincidenta sau nu, la fel este si cu hidratarea copiilor).

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *