De ce beau multa apa? O intrebare care ar trebui sa te bucure, nu sa te ingrijoreze!

de ce beau multa apa
de ce beau multa apa

De ce beau multa apa? O intrebare care ar trebui sa te bucure, nu sa te ingrijoreze!

Foarte multi romani cauta pe Google raspunsul la intrebarea „De ce beau multa apa?”, fara sa realizeze ca, in majoritatea covarsitoare a cazurilor, acesta este un lucru bun, nicidecum un motiv de ingrijorare. Hidratarea corespunzatoare este asociata cu bunastarea organismului si desfasurarea la parametrii optimi a proceselor sale, in timp ce intoxicatia cu apa, adica situatia in care consumi prea multa, intervine extrem de rar si doar in circumstante foarte specifice. Spre exemplu, a fost raportata la soldatii de pe front, care, dupa ore intregi in care nu au baut apa, au consumat o cantitate de 5 sau chiar 10 litri intr-un timp foarte scurt.

Multi dintre cei care vor sa afle de ce beau multa apa se tem ca aceasta senzatie de sete aparent anormal de ridicata ar fi un simptom al unei afectiuni grave. Intr-adevar, orice nevoie disproportionata (spre exemplu, foamea exagerata sau lipsa aproape totala a poftei de mancare) poate indica o eventuala problema in organism, insa este greu de crezut ca nu apar si alte semne, intr-un timp mai scurt sau mai lung. Cu alte cuvinte, foarte putini doctori, fie ca vorbim despre romani sau cei din strainatate, ar fi capabili sa dea un diagnostic, daca singura problema ar fi un consum de apa considerat de catre pacient drept „prea mare”.

Astfel, cel mai probabil raspuns la intrebarea „De ce beau multa apa?” este extrem de simplu: pentru ca organismul o cere! De obicei, corpul nostru „stie” foarte bine cand sa induca o anumita senzatie, cum ar fi cea de sete sau de foame, pentru a obtine substantele necesare proceselor interne. Pe de alta parte, exista si semne ale unui consum exagerat de apa intr-un timp scurt, iar acestea includ usoare dureri de cap, senzatia de greata si starea de confuzie.

In cele ce urmeaza, am ales sa raspundem si altfel la intrebarea „De ce beau multa apa?”, prin evidentierea numeroaselor efecte benefice ale hidratarii cu minimum 2 litri de apa pe zi. Bineinteles, este important de precizat ca aceasta trebuie sa fie una de calitate superioara, precum cea de la H2On, 100% microbiologic pura si netratata, si nu apa de la robinet, care in Romania nu este potabila.

De ce beau multa apa? Ca sa…

– cresc eficienta sistemului imunitar;
– asimilez elementele nutritive din alimentele consumate;
– elimin mai repede toxinele din organism;
– transport deseurile metabolice catre ficat si rinichi, pentru a fi eliminate;
– amortizez socurile dintre discurile intervertebrale;
– previn obstructia arteriala la nivelul inimii si creierului;
– reglez temperatura organismului;
– induc un ritm normal al somnului;
– sporesc elasticitatea pielii;
– diluez si fluidific sangele, prevenind trombozarea;
– diminuez durerile premenstruale;
– nu impiedic producerea hormonilor sexuali, prin deshidratare;
– scad greturile matinale din timpul sarcinii.

Bineinteles, acestea sunt doar cateva dintre beneficiile apei, lista fiind mult mai lunga, intrucat substanta esentiala vietii este considerata a fi singurul lichid fara reactii adverse si, totodata, singurul care aduce sanatate, in timp ce celelalte – sucurile, ceaiurile, cafeaua, alcoolul – pluseaza doar la capitole precum gust, satisfactie, bucurie de moment etc.

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *