Cum sa dezinfectezi dozatoarele de apa dupa trecerea pandemiei de Coronavirus

Cum sa dezinfectezi dozatoarele de apa dupa trecerea pandemiei de Coronavirus

Furnizarea de apa rece si filtrata la bidon este foarte importanta pentru sanatatea ta! De altfel, este un fapt bine stiut ca doi litri de apa zilnic (in jur de 8 pahare) este o cantitate optima pentru atingerea performantelor dorite si pentru ne mentine starea de sanatate.

Multe birouri si cabinete din Romania detin unul sau mai multe dozatoare de apa, indispensabile cand vine vorba de o hidratare corespunzatoare! Cu toate acestea, odata instalate, dozatoarele trebuie intretinute, pentru asigurarea puritatii apei. Insa ce se intampla in aceasta perioada, cand majoritatea birourilor sunt inchise? Mai important, ce trebuie facut odata cu trecerea pandemiei, pentru a asigura puritatea apei provenite de la dozatoare? Citeste mai multe in randurile de mai jos:

Deja au trecut aproape doua luni de la izbucnirea pandemiei in intreaga lume, iar majoritatea celor care lucrau in birouri, astazi lucreaza de acasa. Desigur, cei mai multi abia asteapta sa se reintoarca la serviciu, insa inainte de toate, va trebui sa le asiguram conditiile necesare, in concordanta cu legislatia in vigoare.

Asadar, daca biroul a ramas inchis in perioada pandemiei, va trebui sa implementezi noi reguli de pastrare a igienei inainte de redeschidere. Poti spune „la revedere” prosoapelor folosite in comun si te poti pregati sa asiguri tot ce este nevoie pentru dezinfectarea suprafetelor si a mainilor. Sfatul nostru este sa te pregatesti din timp, deoarece stocurile pot disparea rapid in contextul redeschiderii afacerilor la nivel national.

Insa nu este de ajuns doar dezinfectantul si pastrarea unei igiene optime pentru a intruni noile reglementari. Va trebui sa iei in considerare si dozatoarele de apa de la locul de munca. Iata cateva sfaturi pentru a te asigura ca dozatoarele de apa care au ramas nefolosite timp de doua luni sunt in pas cu igienizarea:

  • Daca dozatorul a fost inchis sau nu a mai fost folosit de cateva zile, pana la o saptamana, este necesar sa il clatesti cu cativa litri de apa inainte de a-l da spre folosire. Acest lucru va curata bacteriile care s-au acumulat ca rezultat al schimbarilor de temperatura, lumina si alti factori, ce pot conduce la alterarea gustului si a calitatii apei in general.
  • Daca dozatorul de apa nu a mai fost folosit de o luna sau mai mult, ia in considerare schimbarea filtrului acestuia. Cel mai sigur, bacteriile si microbii s-au acumulat si inmultit in aceasta perioada prelungita de nefolosire. Pentru acest pas iti recomandam sa iei legatura cu firma care iti livreaza apa si sa ceri inlocuirea filtrului.
  • Dupa ce dozatorul a fost dezinfectat, va trebui sa te asiguri ca acesta este mentinut la un standard optim de igiena, prin dezinfectarea regulata a suprafetelor acestuia. Foloseste servetele dezinfectante pentru acest lucru si insista asupra zonelor de contact cu mainile sau cu paharul. Nu uita nici de tavita de sub dispensere, care trebuie curatata si dezinfectata zilnic, pentru a preveni raspandirea microbilor.
  • Stabileste un program zilnic de curatare si de igienizare. Este recomandat sa faci acest lucru dimineata, pentru a dezinfecta si inlatura biofilmul (un strat microscopic de bacterii) care se poate depune peste noapte.
  • Ia legatura cu furnizorul tau de apa pentru mai multe sfaturi si informatii!

Distribuie aceasta postare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *