Cafeaua Illy – un brand care nu a facut compromisuri de-a lungul generatiilor!

cafea illy

Cafeaua Illy – un brand care nu a facut compromisuri de-a lungul generatiilor!

Daca stii sa te bucuri de un cappuccino cremos in primele ore ale zilei sau daca apreciezi un espresso preparat perfect dupa o masa imbelsugata, poti multumi „familiei” Illy, a caror pasiune a fost transmisa de-a lungul generatiilor. De peste 80 de ani, Illy da nastere unei experiente italiene unice, prin calitate, estetica si traditie. Standardele ridicate de preparare, precum si lipsa de compromisuri in lumea cafelei au transformat Illy intr-un lider de piata si un model de urmat pentru multe afaceri.

 

In cautarea cafelei perfecte, pasiunea Illy transpare dincolo de boabele Arabica si pune accentul pe valoarea oamenilor si pe o productie etica, sustenabila, care ajuta la dezvoltarea regiunilor producatoare de cafea. Illy nu este in competitie cu alti producatori de cafea, ci seteaza un standard si il urmeaza cu toate atributele inerente acestui brand: pasiune pentru calitate, tehnologie, sustenabilitate, educatie si o experienta atat culturala, cat si artisitica, ce vine in completarea unei experiente complete Illy.

 

Illy Caffe este o afacere fondata in 1933 de catre Francesco Illy, un imigrant din vechiul imperiu Habsburgic, nascut la Timisoara. Fiind un inventator, Francesco Illy a creat in 1935 primul espresor automat, care inlocuia aerul presurizat cu vapori. Acest aparat a fost denumit Illetta, fiind astazi un adevarat standard pentru toate masinile de espresso din lume. Alaturi de Illetta, Francesco a brevetat o serie de patente, printre care se numara si sistemul presurizat de ambalare a cafelei, inca folosit de Illy.

                                                                               

Dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, fraiele companiei au trecut in mainile fiului sau Francesco, Ernesto Illy. Acesta, inarmat cu pasiunea tatalui pentru consistenta si calitate, dar si cu o diploma de chimist, a inceput lucrul in laboratorul de cercetari, stabilind un teren propice brevetarii celor 17 inventii si patente detinute de Illy in prezent. Acestea fac referire la diverse metode de preparare si de ambalare. Astfel, compania Illy detine trei dintre cele sapte inventii majore in domeniul cafelei, din ultimii 100 de ani: tehnica de presurizare, espresso pod-urile si inventarea Illettei.

 

Drept urmare, pana in prezent, Illy a reusit sa continue vechile traditii si sa duca la bun sfarsit o serie de misiuni si descoperiri stiintifice care au contribuit la cresterea calitatii cafelei la nivel mondial. In 2005, compania a revenit lui Andrea Illy, care a preluat stafeta celei de-a treia generatii de antreprenori. Sub conducerea lui Andrea, compania s-a raspandit la nivel global, de la 29 la 100 de tari, cu cresteri de 130% si promisiunea de a face din Illy cea mai buna cafea din lume.

 

Illy este o companie care stie ca, pentru a obtine acea aroma unica a cafelei, totul trebuie sa fie produs la cele mai inalte standarde, acordand atentie fiecarei boabe de cafea in parte. Astfel, se obtine un produs cu un gust unic, din cele mai bune boabe de cafea Arabica, culese din noua regiuni diferite. Alaturi de Sortex Ltd., Illy a construit o masina capabila sa examineze si sorteze fiecare boaba de cafea, eliminandu-le pe cele de calitate inferioara. Acesta este doar un pas din cele 114 de teste de calitate care trebuie parcurse pentru a beneficia de cea mai buna cafea.

 

O alta metoda unica, brevetata de Illy, este sistemul de presurizare folosit de companie pentru ambalarea cafelei. Astfel, aerul este extras din ambalaje, fiind inlocuit cu un gaz inert, ceea ce garanteaza pastrarea aromei si prospetimii cafelei pana la doi ani! In acelasi timp, acest proces este asemanator vinului, astfel ca aroma este imbunatatita, dand timp uleiurilor esentiale ale boabelor de cafea sa se intrepatrunda si sa formeze acel buchet inconfundabil.

 

Nu putem sa vorbim de cafeaua Illy fara sa amintim de politica Illy, o companie matura ce pune pret pe educatie si sustenabilitate. Misiunea Illy este de a ingriji si de a creste din punct de vedere economic regiunile de provenienta ale cafelei, prin programe de educatie, parteneriate si noi tehnologii.

 

Drept urmare, chiar daca Illy este cunoscuta pentru radacinile sale in espresso, produsele pot fi savurate folosind orice metoda de preparare. Calitatea, alaturi de sistemul inovativ de presurizare, dau nastere unei cafele perfect echilibrate, cu un gust bogat, caracteristic Illy!

Distribuie aceasta postare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *