Cat de des trebuie realizata igienizarea unui dozator de apa?

Cat de des trebuie realizata igienizarea unui dozator de apa?

Daca detii un dozator de apa pe care nu il igienizezi in mod regulat, practic intregul sau scop devine inutil. In functie de gradul si intensitatea procesului de curatare, acesta poate fi impartit in mai multe categorii, pe care le vom detalia mai jos. In orice caz, insa, rezultatul final trebuie sa fie mentinerea calitatii apei, dar si a aparatului propriu-zis, la cele mai inalte standarde. Iata, in continuare, care sunt intervalele de curatare a dozatorului de apa, cu accent pe interventiile nespecializate, pe care le poti face singur in doar cateva minute:

1. La fiecare schimbare a bidonului – curatare la suprafata. Este indicat ca, de fiecare data cand se termina bidonul cu apa si vrem sa il inlocuim, sa curatam mai intai suportul in care acesta va fi amplasat. Procesul, desi unul foarte simplu si de scurta durata, care poate fi realizat cu un simplu servetel sau o carpa, este extrem de important pentru pastrarea calitatii apei.

Atentie! In cazul in care, dintr-un motiv sau altul, bidonul cu apa nu este consumat in 30 de zile, acesta trebuie inlocuit oricum, ca masura de precautie impotriva formarii si raspandirii bacteriilor.

2. La fiecare sase saptamani – curatare interioara. In etapa respectiva, este nevoie de apa si inalbitor sau otet, acestea din urma functionand drept agenti de curatare (inalbitorul fiind cu 10-20% mai eficient decat otetul). In cazul in care folosesti inalbitor, trebuie adaugat 20 de mililitri in 4 litri de apa, iar in cazul in care folosesti otet, trebuie adaugat 1 litru pentru fiecare 3 litri de apa. Odata ce ai obtinut o solutie de 4 litri, aceasta poate fi turnata in aparat.

Bineinteles, in prealabil, dispozitivul trebuie deconectat de la orice sursa de energie electrica, iar bidonul de apa – indepartat. Intregul proces nu trebuie sa dureze mai mult de 5 minute, pentru a evita uzura aparatului, iar apoi substanta va fi lasata sa curga prin robinetul de apa rece. Dupa ce se monteaza un nou bidon, apa trebuie mai intai gustata, pentru a te asigura ca este potabila si ca orice urma de inalbitor sau otet a disparut.

3. La fiecare 3 luni – curatare specializata partiala. Trimestrial, bazinele dozatorului trebuie sa treaca printr-un proces specializat de ozonizare, pentru a putea garanta pastrarea calitatii apei la cel mai inalt nivel posibil. O astfel de curatare poate fi realizata de specialistii nostri, iar pentru mai multe detalii poti accesa pagina dedicata.

4. O data pe an – curatare specializata totala. Nu in ultimul rand, anual este recomandata o curatare specializata totala, care cuprinde ozonizare, decalcifiere, dar si dezinfectare bacteriologica, folosind detergenti industriali profesionali. Atentie! Acest procedeu poate fi realizat doar in ateliere specializate in intretinerea si repararea dozatoarelor.

In concluzie, pentru a te asigura ca intotdeauna beneficiezi de cea mai buna apa, trebuie sa ai grija de “sanatatea” dozatorului tau, la fel cum si el are grija de sanatatea ta si a familiei tale. Asta cu atat mai mult cu cat, asa cum ai vazut deja, procesul nu este deloc unul dificil sau de lunga durata. Si nu uita: “Drinking water is like taking a shower on the inside of your body!”

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *