Istoria LavAzza – de la un mic magazin la zeci de sortimente de cafea LavAzza capsule!

cafea Lavazza capsule

Istoria LavAzza – de la un mic magazin la zeci de sortimente de cafea LavAzza capsule!

De la cappuccino-ul de la prima ora pana la espresso-ul de dupa cina, cafeaua joaca un rol foarte important in cultura italiana. In acest articol, vom incerca sa deslusim mai multe despre cafeaua autentica LavAzza, o afacere de familie care a facut istorie in intreaga lume!

 

Cum a inceput totul si cum a ajuns o cafenea micuta din Torino sa ofere, pe durata unui secol, zeci de sortimente de cafea sau ceai, de la cea decofeinizata la cafea LavAzza capsule?

 

Totul a inceput in 1895, cand Luigi LavAzza a deschis primul magazin in Torino, pe strada San Tommaso. Luigi era o persoana foarte energica, cu multa initiativa, care punea pasiune in tot ce facea. Astfel, fiind interesat de diversele arome si caracteristici ale cafelei, a lucrat la combinatiile ideale pentru clienti, astfel incat sa obtina un gust si o aroma desavarsita!

 

In urma unei excursii in Brazilia, unul dintre locurile cu cele mai mari plantatii de cafea din lume, Luigi a vazut potentialul urias al acestei bauturi energizante. Astfel, o mare parte din cafelele LavAzza pe care le consumam astazi rezulta din combinarea mai multor tipuri, din diferite parti ale lumii.

 

Unul dintre avantajele majore a constituit si boom-ul economic din acea perioada, odata cu deschiderea fabricii Fiat in Torino. Prin urmare, companiile au prosperat, iar o mare parte din acestea au avut initiativa de a se extinde la nivel european. Tot in aceasta perioada a fost inventat si ambalajul dublu, care permitea pastrarea cafelei LavAzza in cele mai bune conditii. De aici si pana la varietatile de cafea LavAzza capsule a mai fost doar un pas!

cafea lavazza capsule

De la procesul de culegere pana la cestile aburinde cu espresso gustos, fiecare pas este investigat cu atentie. Astfel, cand sacii cu boabe de cafea ajung in fabricile LavAzza, diversele soiuri si arome sunt atent alese si imbinate pentru a obtine acea cafea deosebita. Dupa, boabele de cafea sunt prajite la temperatura perfecta, dupa care sunt macinate si ambalate cu grija, astfel incat fiecare consumator sa simta exact aceeasi aroma inconfundabila!

 

Respectand interesul lui Luigi pentru obtinerea unui produs sustenabil, din grija pentru natura, LavAzza continua sa respecte si sa investeasca in economia regiunilor producatoare de cafea. De-a lungul anilor, aceste eforturi au condus la actiuni concrete pentru populatia regiunilor producatoare de cafea.

 

Acesta este si unul dintre motivele succesului cafelei LavAzza: punerea in prim-plan a oamenilor din intreg lantul de productie al cafelei, de la producatori si angajati pana la consumatori!

 

Asadar, lasa-te sedus de aroma desavarsita a acestei bauturi si bucura-te de noile sortimente de cafea LavAzza capsule de la H2On! Aceasta metoda de ambalare si distributie exista inca din 1989, fiind inovata an de an pentru pastrarea intacta a aromei si gustului inconfundabil!

 

Consulta oferta H2On si descopera atat varietatile de cafea LavAzza capsule (Terra Bio, Qualita Oro, Lungo aromatico etc), cat si espressoarele dedicate, la un pret imbatabil! Bucura-te de livrarea rapida, in aceeasi zi, a cafelei tale preferate, si lasa-ti simturile invaluite de o aroma care iti va face diminetile mai frumoase!

Distribuie aceasta postare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *