Se poate bea apa in timpul mesei? „Reteta” pentru echilibrul organismului

apa in timpul mesei
apa in timpul mesei

Se poate bea apa in timpul mesei? „Reteta” pentru echilibrul organismului

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care romanii i-o „adreseaza” lui Google, pe teme care tin de hidratare, este urmatoarea: „Este bine sa bem apa in timpul mesei?”. Curiozitatea sau, mai degraba, lipsa unei certitudini cu privire la aceasta problema ii determina pe oameni sa fie… insetati de cunoastere, mai ales ca dilema provine inca din copilarie, cand si parintii vorbeau despre ea. Tocmai de aceea, vom lamuri odata pentru totdeauna respectivul aspect, iar, citind articolul in continuare, vei afla care trebuie sa fie abordarea ta, referitoare la aceasta chestiune, de acum incolo.

Asa cum stii deja, apa este singurul lichid esential vietii, care hidrateaza corpul uman si il ajuta sa isi desfasoare, la parametrii optimi, toate procesele specifice. Bineinteles, aportul de apa, de minimum 2litri pe zi sau chiar mai mult (pe perioada verii), trebuie sa fie unul de calitate, intrucat, in tara noastra, apa de la robinet nu poate fi catalogata intotdeauna drept potabila. Astfel, iti recomandam apa noastra marca proprie, premiata la nivel international, in ultimii 4 ani, pentru calitatile sale, dar si celebra apa alcalina AQUAVIA, cu un pH de 9.4. Prin urmare, consumul de apa oricand, chiar si in timpul mesei, nu are cum sa fie contraindicat.

Totusi, exista anumite aspecte de care trebuie sa tii cont sau, mai bine spus, unele situatii specifice in care ar fi mai bine sa te hidratezi inainte sau dupa masa, nu neaparat in timpul ei. Parcurgand randurile de mai jos, vei afla totul despre respectivele particularitati si vei sti cum sa procedezi, atat pentru a face ceea ce este mai bine pentru tine si membrii familiei tale, cat si pentru a proteja organismul si a-i oferi apa in cantitatea potrivita, exact la momentul potrivit. Fara alte introduceri, iata cazurile de care mentionam mai sus:

Apa in timpul mesei – PRO

– daca vrei sa slabesti, este indicat sa consumi apa in timpul mesei, dintr-un motiv lesne de inteles: capacitatea stomacului este limitata, iar „ocuparea” sa cu cateva zeci sau chiar sute de mililitri de apa se va traduce intr-o pofta de mancare mai scazuta;

– de asemenea, daca ai obiceiul sa consumi mancaruri foarte sarate, grase sau uscate (deshidratate), este recomandat ca ele sa fie „insotite” de un pahar de apa, pentru un mic dejun, pranz si/sau cina echilibrate din toate punctele de vedere;

apa in timpul mesei

Apa in timpul mesei – CONTRA

– din acelasi motiv expus mai sus (scaderea apetitului in cazul unui aport de apa in timpul mesei), nu le este indicat copiilor sa se hidrateze in timp ce mananca – fiind in crestere, ei au nevoie de o pofta cat mai mare de mancare, cu conditia, bineinteles, de a consuma numai lucruri sanatoase si benefice pentru ei;

– „combinatia” dintre apa si alimente poate duce la balonare, indigestie etc. (bineinteles, efectele sunt accentuate daca bautura in cauza este inlocuita cu una carbogazoasa sau alcoolica).

In concluzie, se poate bea apa in timpul mesei, dar este de preferat sa o consumi mai ales inainte sau dupa, pentru un echilibru desavarsit intre hidratare si nutrienti. In plus, copiii ar trebui invatati sa nu deprinda acest obicei, pentru a nu periclita in niciun fel aportul de alimente si dezvoltarea armonioasa din toate punctele de vedere.

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *