Unde si cum ar trebui sa depozitezi fiecare bidon cu apa pentru a mentine prospetimea

Unde si cum ar trebui sa depozitezi fiecare bidon cu apa pentru a mentine prospetimea

Puritatea apei pe care o consumi zilnic este foarte importanta, iar noi facem tot posibilul pentru a-ti aduce cea mai proaspata apa acasa si la birou. Cu toate ca nu este un produs perisabil propriu-zis, apa din bidon isi poate pierde calitatile si prospetimea atunci cand este depozitata necorespunzator. Tocmai de aceea, fiecare bidon apa 19l trebuie depozitat “intr-un loc ferit de inghet si de razele soarelui”.

In cazul in care nu o consumi intr-o perioada foarte scurta de la momentul livrarii, trebui sa stii ca apa de la dozator trebuie tinuta in conditii speciale pentru a te asigura ca te bucuri de acelasi gust proaspat pana la ultima picatura dintr-un bidon apa.

Noi putem sa te asiguram ca producem, filtram, imbuteliem si transportam apa folosind cele mai noi tehnologii din domeniu si respectand toate normele si standardele de calitate in vigoare, insa odata ajuns in biroul sau casa ta, fiecare bidon apa trebuie pastrat in conditii corespunzatoare pentru a mentine calitatea cu care ne mandrim.

Una dintre situatiile neplacute ce pot aparea odata cu nerespectarea conditiilor de depozitare a apei este aparitia microorganismelor. Aceste microorganisme sunt alge foarte mici, iar dezvoltarea lor nu este deloc anormala atunci cand sunt expuse la lumina soarelui.

Conform legii, apa de izvor si apa minerala nu pot fi tratate prin clorinare sau filtrate microbiologic, asemenea apei de retea. Tocmai de aceea, apa proaspata de la dozator va contine, in mod natural, spori de alge.

Algele se dezvolta pe toate suprafetele din natura, fiind prezente pe rocile si plantele din fiecare izvor, parau si rau din tara noastra. Sporii de alge sunt organisme microscopice care pot fi transportate cu usurinta chiar si de particulele de praf, asadar nu este de mirare ca apa proaspata ii contine.

Atunci cand depozitezi un bidon apa in lumina soarelui pentru o perioada mai lunga, acesti spori se vor activa, incepand dezvoltarea, iar apa va deveni usor tulbure. Acest fenomen este valabil indiferent de marca apei pe care o consumi, fiind un indicator al apei proaspete. Astfel, apa minerala si apa de izvor pe care le consumi acasa si la birou vor avea indicatii de depozitare, nefiind tratate.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca acest tip de alge nu constituie un pericol pentru sanatate, indiferent de stadiul de dezvoltare. Bineinteles, este de preferat ca fiecare bidon apa pe care il consumi sa aiba un continut curat si un aspect “fresh”, fiindca nimeni n-ar vrea sa bea dintr-o apa ce contine particule vizibile in lumina soarelui.

Fiindca dezvoltarea algelor in apa este un fenomen natural, acesta poate fi intarziat numai daca respecti indicatiile de depozitare si folosire inscrise pe fiecare bidon apa 19l. Iata ce trebuie sa faci pentru ca sporii sa ramana inactivi:

– depoziteaza bidoanele cu apa intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui;

– evita depozitarea intr-un mediu cu praf, dat fiind faptul ca particulele de praf pot transporta spori de alge;

– sterge bine zona in care bidonul va fi asezat pe dozator cu o laveta umeda de unica folosinta si indeparteaza eticheta protectoare a fiecarui bidon apa 19 l numai inainte de a-l instala pe dozator;

– amplaseaza dozatorul de apa intr-un loc curat si ferit de razele directe ale soarelui;

– incearca sa consumi fiecare bidon cu apa in mai putin de 3 saptamani de la deschidere.

Apa proaspata si curata este indispensabila atat la birou, cat si acasa, iar noi iti livram cu bucurie cele mai bune produse din acest segment!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *