True

Cafeaua ajuta la slabit! Iata ce au descoperit specialistii!

Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi din lume. Majoritatea oamenilor isi incep ziua cu o cana de cafea, moment care ii relaxeaza si ii incarca cu energie.

Daca si tu adori aceasta bautura, atunci ar trebui sa stii ca ea poate face mai mult decat sa iti ofere un boost de energie. Cafeaua ajuta la slabit, asa ca poate fi aliatul perfect atunci cand vrei sa scapi de surplusul de greutate.

Ea contine multe substante nutritive, precum potasiu, magneziu si antioxidanti, iar acestea pot imbunatati digestia, pot sustine functia musculara si pot ajuta inima sa se mentina sanatoasa. In plus, aceasta bautura contine cofeina, o substanta care stimuleaza functionarea metabolismului si arderea mai rapida a grasimilor corporale.

Atentie! Cafeaua ajuta la slabit daca este consumata simpla, fara zahar, lapte, frisca sau siropuri care ar putea avea un continut caloric mare. Cafeaua neagra, in sine, este o bautura ideala pentru slabit, deoarece contine mai putin de 5 calorii per portie, dar daca vei adauga in ea zahar sau alte ingrediente, poti ajunge sa consumi si cateva sute de calorii la fiecare ceasca de cafea (citeste aici care este cel mai aromat sortiment).

Actiunea cafelei asupra metabolismului

Metabolismul este procesul prin care organismul descompune substantele nutritive si utilizeaza caloriile alimentelor pe tot parcursul zilei. Cofeina, o substanta regasita in cafea, poate accelera metabolismul, fapt demonstrat prin diverse studii.

De exemplu, o cercetare efectuata in anul 2018 a aratat ca participantii care au baut diferite cantitati de cafea pe parcursul a doua luni aveau un metabolism mai activ, fapt care determina arderea unui numar mai mare de calorii, chiar si in starea de repaus.

Cofeina reduce apetitul

Pofta de mancare este influentata de o multime de factori, inclusiv de tipul alimentelor pe care obisnuiesti sa le consumi, de activitatea fizica si de hormoni. Din fericire, cofeina poate reduce nivelul de grelina, un hormon produs si eliberat in principal de stomac, numit si “hormonul foamei”, deoarece stimuleaza apetitul.

In anul 2014 a fost realizat un studiu in acest sens si s-a constatat ca, dupa doar 4 saptamani de consumat cafea in fiecare zi, participantii au inceput sa perceapa senzatia de satietate mai repede si sa-si reduca portiile de mancare.

Cat de multa cafea ar trebui sa bei ca sa slabesti?

Chiar daca iti doresti sa slabesti rapid, nu ar trebui sa faci abuz de cafea. Consumul optim este de maximum 2 cani de cafea pe zi. Aceasta cantitate, consumata simpla, fara diversi “aditivi”, ar trebui sa fie suficienta pentru a pune metabolismul la treaba!

Bineinteles, in procesul de slabire, trebuie sa adopti si un stil de viata sanatos. Cafeaua ajuta la slabit, dar nu poate face minuni! Ea accelereaza procesul, dar pentru ca rezultatele sa fie intra- adevar uimitoare, trebuie sa adopti o alimentatie sanatoasa si echilibrata, sa ai un control asupra

portiilor de mancare si sa efectuezi exercitii fizice in mod regulat. Toti acesti factori vor contribui la arderea surplusului de greutate si la obtinerea unei siluete de model!

Acestea fiind spuse, bautura pe care tu o adori te poate ajuta sa arzi surplusul de greutate, daca o vei consuma simpla si, bineinteles, in cantitati moderate.

Sign in to leave a comment
5 trucuri simple si eficiente pentru o hidratare corecta

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.