Care este metoda corecta de curatare si intretinere a espressorului?
De fiecare data cand vrei sa savurezi o cafea de exceptie, ai nevoie de un espressor pe masura, care sa fie capabil sa iti prepare instantaneu bautura preferata. Daca detii deja un aparat de cafea profesional, este esential sa il intretii corespunzator, astfel incat depunerile de ulei, rugina sau calcar sa nu reprezinte o problema.
Inainte de a trece la recomandarile privind intretinerea espressorului tau, trebuie sa mentionam ca este important sa tii cont de instructiunile din manualul de utilizare oferit de producator. Acolo, vei gasi detalii si sfaturi specifice modelului de espressor pe care il detii.
Acestea fiind zise, iata cateva reguli de curatare si intretinere pe care trebuie sa le respecti pentru a prelungi durata de viata a aparatului tau de cafea!
Zilnic
Daca vrei sa te bucuri pentru un timp indelungat de espressorul tau, este important sa creezi un ritual zilnic de curatare si ingrijire al acestuia. Cu ajutorul unei carpe umede, fara scame, curata delicat suprafetele aparatului de cafea. Aceasta operatiune te ajuta sa scapi de bacteriile care se pot depune, dar si de petele uscate (si greu de indepartat) de lapte sau cafea. Inlocuieste aceste carpe cat de des pentru a fi sigur ca espressorul tau este corect igienizat.
Lunar
Daca aparatul este prevazut cu electrovalva, trebuie sa efectuezi si operatiunea de backflushing. In cazul in care prepari doar 1-3 cafele pe zi, aceasta operatiune poate fi efectuata o data la 2-3 saptamani.
Ocazional, va fi nevoie sa inlocuiesti garnitura (in special pe cea din grupul de preparare), precum si sita de dus. De asemenea, un sfat util pentru cei care vor sa prelungeasca durata de viata a rasnitei de cafea este sa utilizeze din cand in cand cateva boabe uleioase de cafea, care vor proteja discurile de macinare impotriva ruginii.
Anual
Pentru a evita depunerea de calcar pe componentele interne ale espressorului, este important sa folosesti o solutie de decalcifiere. Aceasta operatiune este esentiala pentru a proteja componentele interne ale masinii.
In functie de duritatea apei folosite, intervalul la care trebuie sa efectuezi decalcifierea poate varia. Cateva semne foarte clare ca a venit momentul sa te ocupi de acest aspect sunt incalzirea mai grea a espressorului sau scurgerile de apa aflate fie la nivelul vaporizatorului, fie la grupul de preparare.
Unde gasesti cele mai bune espressoare de cafea?
H2On este un serviciu unic in Romania care, printre multe alte produse, iti ofera posibilitatea de a achizitiona sau de a primi in custodie espressoare profesionale. Atunci cand primesti un
dispozitiv in custodie, te poti bucura de functionalitatile acestuia, insa nu ti-l poti insusi din moment ce espressorul ramane proprietatea H2On.
Descopera mai multe despre pachetele oferta si conditiile de a primi un espressor in custodie, accesand acest link. Pentru orice intrebare suplimentara, serviciul de relatii cu clientii H2On iti sta la dispozitie neconditionat.
Beneficii unice H2On
In cazul in care alegi sa colaborezi cu noi pentru a obtine cele mai bune espressoare de cafea, vei avea parte de nenumarate avantaje. Indiferent daca optezi pentru espressoarele oferite in custodie sau daca alegi sa achizitionezi un astfel de produs, ai parte de servicii de mentenanta H2On.
Astfel, daca recomandarile din acest articol ti se par dificil de urmarit, poti apela cu incredere la specialistii H2On oricand ai nevoie de ajutor pentru a-ti intretine si curata aparatul de cafea.
Alege experienta H2On si te vei bucura zi de zi de cea mai buna cafea pregatita la un espressor de calitate!