True

Cum se bea cafeaua in diferite locuri ale lumii? Retete inedite, care te vor surprinde!

In ultimul an, foarte putine persoane au reusit sa calatoreasca in afara tarii si multa lume viseaza cu ochii deschisi la o vacanta petrecuta pe meleaguri straine. In engleza, conceptul este cunoscut sub denumirea de wanderlust, insa noi, romanii, ii spunem pur si simplu „dor de duca”. Daca si tu vrei sa descoperi o cultura cu totul noua, H2On iti vine in ajutor!

In cele ce urmeaza, ti-am pregatit o lista cu retete de cafea care sunt savurate in diferite locuri de pe mapamond. Nu trebuie decat sa comanzi cafeaua ta preferata, sa prepari reteta aleasa in functie de destinatia dorita, sa pui muzica tematica pe fundal si sa savurezi bautura imaginandu-ti ca te afli intr-un loc exotic. Asadar, tie unde ti-ar placea sa calatoresti?

Tarile Scandinave – Cafea cu ou

Daca ti-ai lua o vacanta in Danemarca, Norvegia sau Suedia, si ai fi invitat acasa la o familie luterana, aceasta te-ar servi cu o cana de cafea cu ou, o bautura dulce, care iti ofera energia necesara pentru restul zilei.

Marea Britanie – Irish Coffee

Cafeaua irlandeza este savurata oriunde pe teritoriul Regatului Unit. Cocktailul a fost inventat in anul 1942, cand decolarea unui avion american a fost amanata din cauza conditiilor meteorologice. Pentru a ii incalzi pe pasageri, bucatarul aeroportului englez a adaugat putin whisky la cafeaua preparata. Restul e legenda!

Singapore – Kopi Gu Yu

Cafeaua cu unt, cunoscuta sub denumirea de Kopi Gu Yu, este adesea servita in Singapore, dar si in Thailanda sau Malaezia. Peste cafeaua prajita se adauga putin lapte si o bucatica de unt, ingrediente care ofera consistenta bauturii.

Vietnam – Ca Phe Da

Cafeaua rece vietnameza este cunoscuta si sub denumirile de Ca Phe Da sau Café Dam. In mod traditional, aceasta bautura este preparata cu ajutorul unui filtru francez de dimensiuni reduse, iar apoi se toarna cafeaua si laptele condensat indulcit direct peste gheata. Proportiile de lapte si cafea sunt egale, astfel incat bautura obtinuta este dulce si gustoasa.

Maroc – Cafea picanta

Renumita cafea marocana contine diferite condimente, printre care si piper negru, nucsoara sau seminte de susan. Rezultatul este o bautura fierbinte, intensa si deosebit de aromata.

Turcia – Cafea cu miere si usturoi

Este un fapt bine-cunoscut ca britanicii beau cafea cu miere, o varianta de indulcire mult mai sanatoasa decat zaharul. Insa, daca adaugi putin usturoi la aceasta combinatie, ai traversat continentul si ai ajuns

in Istanbul. Reteta ii apartine „batranului Maur”, iar turcii o prepara de fiecare data la foc mic, intr-un ibric de cupru sau arama.

Hong Kong – Cafea cu ceai

In Hong Kong, vei descoperi o metoda originala de a prepara cafeaua. Amesteca trei parti de ceai, o parte cafea, adauga lapte condensat si piper si ai obtinut o bautura picanta si savuroasa. O poti savura atat rece, cat si fierbinte, in functie de vremea de afara, dar si de preferintele tale.

Mexic – Cafea in flacari

Cafeaua savurata in Puerto Panasco este un adevarat spectacol. Se prepara cu tequila si Kahlua (lichior de cafea). Dupa ce s-a adaugat o flacara, cafeaua este turnata pe rand in cate un recipient de metal, ceea ce creeaza o cascada impresionanta de flacari. Cand vine momentul sa fie savurata, bauturii i se adauga frisca si o cireasa.

Incearca oricare dintre retetele de mai sus si spune-ne daca ti-au placut. De asemenea, nu ezita sa ne zici daca mai cunosti alte moduri interesante de a pregati cafeaua in diferite tari de pe glob!

H2On este compania preferata a celor care iubesc cafeaua si nu numai! Fiind un serviciu unic in Romania, iti punem la dispozitie apa sub brand propriu, dozatoare de apa, cafea, ceaiuri, espressoare si multe altele. Incearca chiar acum experienta H2On si profita de reduceri, oferte si alte servicii de calitate de top!

Sign in to leave a comment
Iata care este cea mai buna apa plata, din toate punctele de vedere

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.