True

De ce sa NU bei apa de la robinet, ci numai la bidon, de la dozator?

Foarte multi romani se intreaba daca apa de la robinet este potabila, iar, din punctul nostru de vedere, raspunsul este unul clar: NU. Un indiciu important in acest sens, pe langa cele pe care le vei descoperi citind articolul in continuare, este faptul ca singurii care raspund in mod raspicat afirmativ la aceasta intrebare sunt reprezentantii autoritatilor, care in mod evident au un interes si nu pot recunoaste contrariul.

In rest, asa cum vei vedea, in tara noastra lucrurile clar nu stau ca in state occidentale precum Olanda, Suedia sau Danemarca, unde apa de la robinet nu numai ca este 100% potabila, ci este servita in multe restaurante, in mod gratuit. Revenind la Romania, iata in continuare raspunsul la intrebarea din titlu, dar si solutia ideala pentru a-ti potoli setea si a oferi organismului tau hidratarea corespunzatoare in fiecare zi:

  1. 60% dintre romani nu au incredere in apa de la robinet. Conform unui studiu desfasurat anul trecut, 3 din 5 concetateni nu beau niciodata apa de la robinet, ci o folosesc numai pentru spalat, gatit si alte activitati casnice. Iar, tinand cont de problemele cu apa din ultimul an, in special ale bucurestenilor, in mod clar acest procent a crescut. Principalele nemultumiri sau temeri tin de mirosul, gustul si aspectul catalogate de multi drept "ciudate";
  2. Starea de degradare a tevilor se "simte" in culoarea si gustul apei, atat la propriu, cat si la figurat. Faptul ca tevile din subteran se afla intr-o stare deplorabila nu ar mai trebui sa fie o surpriza, insa acest aspect se rasfrange asupra calitatii apei care trece prin ele. Concret, desi ar trebui sa fie "inodora, incolora si insipida", conform definitiei de la orele de chimie, apa de la robinet poate avea uneori un aspect galbui sau ruginiu, un miros de statut sau de pamant, respectiv un gust metalic - lucruri in mod logic neplacute si nesanatoase;
  3. Apa de la robinet miroase a clor - atat bine, cat si rau. Daca apa de la robinet miroase a clor, si nu in modurile descrise anterior, inseamna ca procesul de clorinare, care impiedica aparitia si dezvoltarea microorganismelor, isi face efectul. Cu toate acestea, "mireasma" respectiva, care aduce aminte mai degraba de o vizita la piscina, nu este neaparat placuta si poate fi foarte usor evitata, asa cum vei vedea in continuare.

Apa la bidon de la H2On - 100% pura si sigura, la un pret redus!

Spre deosebire de apa de la robinet, apa la bidon de 19 litri de la H2On este 100% microbiologic pura, netratata, iar calitatile sale, atat in ceea ce priveste aspectul, cat si gustul si mirosul, sunt apreciate inclusiv international, fiind distinsa de International Taste Institute din Bruxelles (Belgia) cu Superior Taste Award, trei ani consecutiv.

Mai mult decat atat, apa la bidon are avantaje si fata de apa la PET: in primul rand este mai ieftina (un pret per litru de 1,04 lei, fata de 1,3-1,8 lei), iar in al doilea rand este mai sigura, intrucat bidoanele de la H2On sunt realizate din policarbonat sau tritan, materiale care confera un standard superior de mentinere si calitate. In concluzie, decizia logica atat pentru sanatatea si linistea ta, cat si pentru buzunarul tau, este sa renunti la apa de la robinet sau la PET si sa o inlocuiesti cu apa la bidon, urmarind sa consumi minimum 2-3 litri pe zi!

Sign in to leave a comment
Nu pot sa beau apa. O problema de vointa, a carei rezolvare incepe acum

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.