True

Ice tea, una dintre cele mai savuroase bauturi racoritoare facute in casa!

Valul de caldura care traverseaza, in aceste saptamani, Romania ne indeamna pe toti sa gasim solutii din ce in ce mai eficiente atat pentru a ne feri de soare, cat mai ales pentru a ne scadea temperatura corpului pana la valori mai usor de suportat. Una dintre cele mai la indemana, dar si savuroase variante, atat la propriu, cat si la figurat, este reprezentata de bauturile racoritoare facute in casa. Spre deosebire de cele din comert, sunt mult mai sanatoase, iar procesul in sine, prepararea lor mai simpla sau mai complexa alaturi de cei dragi, le va face cu atat mai delicioase.

Ice tea este una dintre cele mai apreciate bauturi racoritoare facute in casa, din numeroase motive, unele mai evidente decat altele. In primul rand, este extrem de usor de pregatit, fara multe ingrediente (ba chiar numai doua, in cazul "retetei" propuse de catre noi, asa cum vei vedea in continuare). In al doilea rand, gustul este unul cu adevarat placut, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Nu in ultimul rand, "excesul" de ceai cu gheata nu poate dauna, intrucat din componenta sa lipsesc zaharul si alte substante cu potential daunator.

Ice tea cu iasomie, cirese sau vanilie, pas cu pas

Atunci cand incep realizarea acestei bauturi racoritoare facute in casa, multi pregatesc felii de lamaie, menta, cuburi de gheata si alte asemenea ingrediente, menite sa dea un plus de gust si de culoare preparatului final. In cazul ceaiurilor obisnuite, achizitionate de la plafar, de exemplu, este normal sa adaugam tot felul de alte elemente, pentru a imbogati aroma. Totusi, daca folosim pliculete de calitate superioara, precum cele din oferta noastra, nu este indicat sa "alteram" sau sa diluam savoarea lor originala. Iata in continuare, pas cu pas, indicatiile pe care trebuie sa le urmezi pentru rezultate 100% refreshing:

  1. Alege sortimentul de ceai. La H2On, gasesti cutii de 25 de pliculete de la Julius Meinl, unul dintre cele mai apreciate brand-uri din domeniu. Recomandarile noastre sunt sortimentele Green Jasmin (iasomie), Wild Cherry (cirese salbatice), Garden Strawberry Rhubarb (capsuni si rubarba) sau Rooibos Vanilla (vanilie si rooibos), intrucat isi pastreaza cel mai bine gustul la rece;
  2. Prepara ceaiul fierbinte. Al doilea pas este reprezentat de prepararea ceaiului ca si cand te-ai pregati sa-l savurezi fierbinte. Dupa ce acesta este gata, lasa-l sa se raceasca in mod natural pana la temperatura camerei, fara sa "fortezi" cu cuburi de gheata sau introducandu-l la frigider. Doar astfel, te asiguri ca aroma nu are de suferit;
  3. Toarna-l intr-un pahar inghetat. Al treilea pas in realizarea respectivei bauturi racoritoare facute in casa este sa torni ceaiul intr-un pahar proaspat scos din congelator si sa-l bei in cateva minute. Asadar, fara lamaie, menta sau cuburi de gheata, care te-ar putea distrage de la mireasma imbietoare de iasomie, capsuni sau vanilie.

Ce spui despre aceasta bautura racoritoare facuta in casa? Tot ce ai nevoie pentru a o pregati este deja aici: cutia cu pliculete de ceai, apa 100% microbiologic pura si netratata de la H2On si... multa voie buna!

Sign in to leave a comment
Dependenta de cafea chiar exista! Specialistii nu lasa loc de interpretari

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.