True

Lipsa apei in organism: simptome pe care nu trebuie sa le neglijezi

In general, este recomandat sa consumi zilnic cate doi litri de apa sau, altfel spus, intre 6 si 8 pahare cu apa. Programul aglomerat, situatiile neprevazute, toate acestea te pot face sa uiti sa bei apa, iar simptomele pot fi ingrijoratoare.

Lipsa apei in organism – simptome de care trebuie sa tii cont

Elimini cantitati reduse de urina

In medie, o persoana ar trebuie sa urineze de 6-7 ori in timpul unei zile. In cazul in care nu te hidratezi corespunzator, corpul tau va incerca sa inlocuiasca apa pierduta prin transpiratie cu ajutorul rinichilor, care vor retine lichid.

Urina are o culoare inchisa

Cand esti deshidratat, pe langa faptul ca rinichii tai retin lichide, acestia elimina diferite reziduuri in vezica urinara. Substantele care ar trebui eliminate din corp, precum toxine, proteine si celule rosii moarte, dar care ajung in vezica urinara, sunt responsabile pentru culoarea inchisa a urinei.

Pielea se usuca si apar riduri

Inainte de a cheltui sume colosale pentru produsele destinate ingrijirii tenului tau, asigura-te ca te hidratezi corect. Cand nu bei suficienta apa, pielea ta devine uscata, inflamata si se poate ajunge chiar la sangerarea tegumentului.

Esti constipat

Cand nu ii oferi corpului tau suficienta apa, organismul tau incepe sa absoarba lichid din testuri, inclusiv din colon. Pentru un tranzit intestinal sanatos, este indicat sa consumi apa, dar si alimente bogate in fibre.

Senzatie de foame neintrerupta

Cea mai buna solutie pentru persoanele care vor sa slabeasca este reprezentata de consumul de apa. Creierul tau suprapune senzatia de sete cu cea de foame, motiv pentru care esti tentant sa rontai un snack sau ceva dulce in loc sa bei apa.

Cand ti se face foame din senin, incearca urmatorul truc. Bea un pahar mare cu apa si asteapta 15 minute. Daca senzatia a trecut, inseamna ca organismul tau avea nevoie doar de putina apa.

Te doare capul

Una dintre cele mai neplacute senzatii este reprezentata de durerea de cap. De cele mai multe ori, cefaleea este cauzata de lipsa apei in organism. Din cauza acesteia, creierul nu mai primeste suficient oxigen si apar inflamatiile. Astfel, daca simti ca te ia durerea de cap, bea un pahar cu apa.

Alte simptome pentru lipsa apei in organism sunt senzatia de oboseala constanta, gura uscata, durerile de articulatii si racelile frecvente.

Cum poti preveni deshidratarea?

Pentru a preveni simptomele cauzate de deshidratare, este important sa consumi zilnic aproximativ 2 litri de apa. In plus, am pregatit si o lista cu trucuri la care poti apela oricand pentru a te asigura ca ai parte de o hidratare corecta. Citeste mai multe aici.

Insa nu doar cantitatea este importanta, ci si calitatea. De aceea, te sfatuim sa alegi apa H2On, apa premiata pentru al treilea an consecutiv de catre International Taste Institute. Iti punem la dispozitie apa la bidoane de 19 litri, dar si dozatoare profesionale si pompe de apa, menite sa te ajute sa consumi cantitatea de apa necesara pentru organismul tau. In plus, produsele sunt livrate in aceeasi zi in care ai efectuat comanda, oriunde in tara.

Previne aparitia simptomelor cauzate de lipsa apei in organism, hidrateaza-te corespunzator si ai grija de sanatatea ta! H2On iti este alaturi cu produse de calitate si servicii de top oricand doresti.

Sign in to leave a comment
Cum se bea cafeaua in diferite locuri ale lumii - Retete inedite, care te vor surprinde!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.