True

Ce cantitate de apa ar trebui sa bei zilnic in functie de greutate?

Foarte multe persoane nu realizeaza cat de important este consumul de apa proaspata si ce impact poate avea cantitatea de apa consumata zilnic asupra organismului. Cantitatea corecta de apa in fiecare zi poate imbunatati functionarea metabolismului si poate reduce senzatia de foame pe care o simti in unele momente ale zilei.

Astfel, in randurile de mai jos vei descoperi cum sa calculezi cantitatea potrivita de apa in functie de greutatea corpului tau. In plus, vei gasi si cateva recomandari care te vor ajuta sa poti consuma o cantitate (probabil) mai mare decat cea cu care esti obisnuit.

Pe langa imbunatatirea starii generale de sanatate, consumul unei cantitati optime de apa proaspata in fiecare zi te poate ajuta sa iti atingi mai rapid obiectivele de pierdere in greutate. Iata ce trebuie sa faci pentru a determina cantitatea de apa necesara zilnic!

  • Greutatea corpului. Primul pas este sa te urci pe cantar si sa notezi greutatea corpului tau. Cantitatea de apa necesara organismului depinde de greutatea fiecarei persoane, intrucat cei 2 litri de apa din recomandarile TV sunt doar cantitatea minima pentru a evita afectiunile grave de sanatate. Evident, un barbat de 100 de kilograme va avea nevoie de o cantitate de apa mult mai mare decat o femeie de 50 de kilograme pentru a-si mentine sanatatea.
  • Calculeaza 4%. Dupa ce ai notat greutatea corpului tau, foloseste un calculator pentru a determina ce valoare corespunde cu 4% din kilogramele pe care le ai. Daca ai 100 de kilograme, este simplu: 4 litri de apa pe zi.
  • Activitatea sportiva. Pe parcursul activitatilor intense din punct de vedere fizic, corpul elimina apa mult mai rapid, asadar va trebui sa adaugi circa 300 de mililitri pentru fiecare jumatate de ora de solicitare fizica. Daca faci efort timp de 45 de minute in fiecare zi, cantitatea totala de apa pe care trebuie sa o consumi va creste cu 450 de mililitri.

Cum poti creste volumul de apa pe care il consumi zilnic?

Unul sau doua pahare cu apa in plus nu-ti vor pune probleme, insa daca iti propui sa consumi 3-4 litri in fiecare zi, lucrurile se schimba. Tocmai de aceea, acest efort necesita o planificare de baza. Iata cateva recomandari care te vor ajuta sa atingi obiectivul pe care ti l-ai propus!

  • Bea 400 de mililitri (2 pahare) de apa inainte de fiecare masa. Daca iti propui sa slabesti, acest sfat este deosebit de eficient. Vei manca mai putin dupa ce ai baut o cantitate insemnata de apa. In plus, vei depasi 1,2 litri de apa doar cu ajutorul acestui obicei.
  • Dimineata si seara. Ideal ar fi sa iti faci un obicei din a bea 400 de mililitri de apa imediat dupa ce te trezesti si 200 de mililitri inainte de culcare. Poate fi foarte simplu daca tii pe noptiera o sticla cu apa proaspata sau un pahar care sa iti reaminteasca de obiectivele pe care le-ai setat.
  • Monitorizeaza consumul de apa in fiecare zi. Poti atinge cantitatea optima de apa atunci cand faci un obiectiv din monitorizarea fiecarei portii. Poti pregati un recpient de 500 de mililitri, de exemplu, pe care sa il reumpli de 6-7 ori pe zi.
  • Adauga aroma apei pe care o consumi. Apa pe care o bei nu trebuie sa fie simpla, ci poti face o infuzie de ceai. In plus, poti adauga bucati proaspete de lamaie, capsune sau orice alt fruct cu o aroma puternica.
Sign in to leave a comment
Cafeaua ajuta la slabit! Iata ce au descoperit specialistii

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.