True

Cum se face limonada? Cateva retete si trucuri pentru o racorire desavarsita!

Intrucat temperaturile de afara par sa ne confirme ca am intrat deja "in linie dreapta" spre sezonul estival, ne-am gandit ca, in articolul de fata, sa iti prezentam cateva retete si trucuri pentru o racorire desavarsita. Spre surprinderea noastra, foarte multi romani se intreaba cum se face limonada, semn ca doresc sa prepare aceasta bautura fresh in casa, dar nu sunt siguri de gramajele ingredientelor si nici de ordinea adaugarii lor in compozitie. Tocmai din motivul respectiv, parcurgand randurile ce urmeaza, vei afla totul despre citronada si cum sa te bucuri la maximum de potentialul ei.

In primul rand, apa pe care o folosesti drept baza pentru limonada trebuie sa fie una de calitate, din toate punctele de vedere: aspect, gust, miros. Orice minus la aceste capitole se va resimti din plin atunci cand adaugi celelalte ingrediente, intrucat zaharul/mierea, zeama de lamaie, fructele si frunzele de menta nu vor face decat sa accentueze eventualele "defecte" ale apei (un aspect neclar, un gust statut sau un miros de clor). In conditiile date, cea mai buna alegere este apa de la H2On, 100% microbiologic pura, netratata si premiata la nivel international (Superior Taste Award in 2019, 2020 si 2021).

Un alt avantaj oferit de firma noastra, mai precis de dozatoarele pe care le comercializam, este ca apa provenita din respectivele echipamente este rece, la o temperatura ideala pentru a fi folosita in prepararea de bauturi care vor fi consumate pe canicula. Multi dintre cei care se intreaba cum se face limonada nu stiu ca, inainte de a amesteca toate ingredientele, trebuie preparat un sirop pe baza de apa si zahar sau miere, care se va adauga apoi in compozitia finala. Rolul sau? Acela de a face mai usoara amestecarea elementelor dulci, in vederea obtinerii unui rezultat omogen, atat la propriu, cat si la figurat.

Apoi, se adauga "vedeta" din pahar, mai precis lamaia (raportul ideal este de 1 parte suc de lamaie la 4 parti apa). Urmeaza "surpriza", mai exact ingredientul care va face diferenta si va da numele bauturii (limonada cu ghimbir, pepene, lavanda etc.). Pentru a pregati un singur pahar de citronada, vei folosi fie 1 centimetru de radacina de ghimbir feliat/trecut prin razatoare, fie 100-150 de grame de pepene rosu trecut prin blender, fie o jumatate de lingurita de flori uscate de lavanda. La final, se adauga "decoratiunile": felii de lime, cuburi de gheata, frunze de menta, crengute de lavanda etc. Trebuie sa mai stii ca, pe masura ce lasi limonada la frigider, dupa preparare, aroma sa va deveni una si mai intensa.

Bineinteles, raspunsul la intrebarea "Cum se face limonada?" este, pana la urma, diferit pentru fiecare, intrucat gusturile nu se discuta, ci doar se experimenteaza si se adapteaza. Prin urmare, nu exista o reteta standard si poti "jongla" cu gramajele si ordinea adaugarii ingredientelor, cat timp gusti mereu, pentru a te asigura ca nu ai exagerat cu nimic. Iti

poti lasa chiar imaginatia sa zburde, preparand limonada cu capsuni, afine, kiwi etc., exact ca in meniurile localurilor pe care le frecventezi. Un ultim sfat: in cazul in care stii ca urmeaza sa adaugi cuburi de gheata, prepara o limonada mai concentrata, intrucat aceasta se va dilua. Racorire placuta!

Sign in to leave a comment
Cafeaua cu scortisoara slabeste! Iata cum le poti combina pentru bauturi savuroase

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.