True

Sa slabesti repede si sanatos este visul oricui se lupta cu kilogramele in plus. Atunci cand ne apucam de o dieta, ne asteptam ca rezultatele sa inceapa inca din primele momente si, nu de putine ori, ajungem sa ne descurajam din cauza ca nu vedem efecte imediate.

In mediul online circula o multime de astfel de diete ce promit rezultate spectaculoase in cel mai scurt timp, insa dieta cu apa calda si banane, creata de farmacista japoneza Sumiko Watanabe, a cucerit internautii din intreaga lume, cu rezultatele ei.

Sumiko Watanabe este o farmacista japoneza, din Osaka, care a creat dieta cu apa calda si banane pentru sotul ei, Hitoshi Watanabe. Barbatul a reusit sa slabeasca 18 kilograme cu aceasta reteta minune. Regimul alimentar creat de Sumiko Watanabe a devenit popular dupa ce aceasta l-a postat pe Mixi, cea mai mare retea de social networking din Japonia. Mai mult decat atat, dieta a fost prezentata si in cartea ”Morning Banana Diet”, care s-a vandut in peste 730.000 de exemplare, in 2008.

Dieta cu apa calda si banane:

Potrivit retetei stabilite de farmacista japoneza, regimul alimentar este stabilit astfel:

La micul-dejun vei manca o banana si apoi vei bea apa calduta pe tot parcursul zilei. Rezultatele incep sa se vada dupa primele doua saptamani.

In cazul in care simti ca nu te-ai saturat, asteapta 15 minute, dupa care poti manca orice doresti, insa in portii mici. Farmacista spune ca poti manca orice, insa ar fi de preferat sa consumi mancare japoneza, in special orez, la masa de pranz.

Pranzul si cina pot fi compuse din mesele obisnuite. Cu toate astea, incearca sa eviti sa consumi la cina alimente prajite. In plus, ar fi de preferat sa nu mai mananci nimic dupa ora 18:00.

Dieta cu apa calda si banana impune restrictii si in ce priveste consumul de bauturi. Astfel, Samiko recomanda ca pe perioada regimului sa se consume doar apa calduta, bauta cu inghitituri mici. Dupa primele 15 ore de dieta, poti lua o gustare dulce. Farmacista recomanda insa evitarea consumului de lactate si inghetata.

Mic dejun: o banana, un grepfruit, o omleta si o ceasca de ceai verde; Pranz: 2 oua fierte, o salata cu verdeata, morcovi, ceapa, broccoli si rosii; Gustare: iaurt, o mana de nuci;

Cina: morcovi sau cartofi fierti sau gatiti la abur, fara ulei, si piept de pui la gratar.

P.S.: pe toata durata zilei, se consuma apa calduta.

Cat efort implica respectarea acestui regim alimentar?

Respectarea acestui regim alimentar nu este dificila, caci nu trebuie sa cantaresti sau sa calculezi numarul de calorii consumate. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa reduci cantitatea de alimente si sa te opresti din mancat atunci cand simti ca te-ai saturat.

Regimul stabilit de Sumiko Watanabe este foarte flexibil, insa destul de restrictiv in ceea ce priveste alimentele pe care le poti consuma la micul-dejun. Astfel, prima masa din zi va fi formata doar din banane sau alte fructe, plus apa calduta.

Poti manca orice fel de mancare gatita, insa sunt de preferat mancarurile usoare si se recomanda evitarea prajelilor. Sumiko Watanabe sustine ca regimul da rezultate si mai bune daca este insotit si de cateva sesiuni de plimbare in aer liber, efectuate zilnic. Aceasta explica insa ca nu este neaparat obligatoriu.

Ce efect are dieta cu apa calda si banane asupra sanatatii?

La fel ca orice alt tip de regim alimentar care duce la pierderea in greutate, si o astfel de dieta are efecte pozitive si isi face resimtite beneficiile in cazul persoanelor care sufera de diabet, colesterol ridicat, hipertensiune arteriala sau boli de inima, potrivit webmd.com.

In cazul in care urmezi directiile date in cadrul programului alimentar si reduci cantitatea de alimente nesanatoase, ar trebui sa poti gestiona mult mai bine starea de sanatate si sa remarci imbunatatiri.

Citeste si: Ce face un purificator de aer? Beneficiile pe care acest aparat ti le poate aduce!

Sign in to leave a comment
Cura de slabire cu apa, cea mai simpla dieta! Iata cum functioneaza!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.