True

"Nu pot sa beau apa". O problema de vointa, a carei rezolvare incepe acum!

"Relatia" dintre romani si apa de baut este una paradoxala, din cel putin cateva perspective. In primul rand, desi traim intr-una dintre tarile europene cu cele mai bune resurse naturale, din acest punct de vedere, conationalii nostri par sa se indrepte mai degraba catre alte bauturi, cum ar fi sucurile carbogazoase ori naturale, berea etc. Din pacate pentru ei, acestea "puncteaza" doar la capitole precum gust si satisfactie de moment, nicidecum la cele mai importante criterii - hidratarea si sanatatea organismului.

In al doilea rand, unii dintre cei care consuma totusi apa aleg varianta de la robinet, spunand ca "oricum nu sunt mari diferente fata de cea imbuteliata". Aceasta abordare este, insa, profund gresita, intrucat, in multe regiuni ale tarii, apa de la robinet nu poate fi nici macar catalogata drept potabila, avand un aspect, un miros si un gust deloc placute. Nu in ultimul rand, sunt cei care afirma raspicat ca pur si simplu nu pot sa bea apa, desi aceasta afirmatie este de-a dreptul hilara, tinand cont ca vorbim despre singurul lichid esential pentru corpul uman. In conditiile date, care este calea de urmat?

"Nu pot sa beau apa" - primul pas a fost deja facut!

Daca si tu te numeri printre cei care gasesc dificil sa renunte la cola in timpul mesei, in schimbul apei, avem o veste buna pentru tine: constientizarea este primul pas catre rezolvarea problemei! Cu alte cuvinte, daca ai cautat expresia "Nu pot sa beau apa" pe Google, inseamna ca deja iti doresti sa afli cum poti sa iesi din acest impas. Citind articolul in continuare, vei afla care sunt solutiile noastre, dar si cum sa le aplici treptat, pana cand vei reusi sa te hidratezi in mod corespunzator, o decizie care poti fi sigur ca va fi si "pe placul" ficatului, rinichilor, inclusiv creierului tau!

  1. Elimina "tentatiile" cate putin in fiecare zi. In primul rand, sucurile si berea nu trebuie neaparat eliminate brusc din rutina de zi cu zi, ci se pot "dilua" (spre exemplu, luni inlocuiesti un pahar de cola cu unul de apa, marti - doua si asa mai departe);
  2. Nu trebuie sa bei apa "de placere". In al doilea rand, daca inca mai consideri ca "nu poti sa bei apa", nu trebuie sa te fortezi sa faci acest lucru de placere, ci strict din punct de vedere functional. Cu alte cuvinte, hidrateaza-te atunci cand ti-e sete, dupa fiecare masa, imediat cum te trezesti etc.;
  3. Un dozator te va ajuta la capitolul disciplina. Nu in ultimul rand, prezenta unui dozator de apa in bucatarie iti va "reaminti" in mod periodic ca trebuie sa te hidratezi, similar unei aplicatii pentru smartphone programate in acest sens. Astfel, vei fi mult mai aproape sa atingi celebra recomandare a medicilor, de "minimum doi litri de apa pe zi".

In concluzie, nu exista "Nu pot sa beau apa", iar, de acum, nu mai este valabil nici "Nu vreau"! Iti suntem alaturi, atat cu informatii si sfaturi utile, cat mai ales cu produse de calitate superioara, fie ca vorbim despre apa marca proprie H2On (premiata la nivel international) sau apa alcalina AQUAVIA, cu un pH de 9.4. Hidratare placuta!

Sign in to leave a comment
Cele mai potrivite bauturi calde de iarna, fara alcool

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.